dimarts, 23 de desembre del 2008

Moçambic - dades generals i projectes Creu Roja

DADES GENERALS



Àrea :
799.390 km2
Població :
21.284.700 habitants (est.)
Renda per càpita:
1275 USD
Pobresa :
Població estimada que viu per sota del nivell de pobresa (1 dolar diari): 72%
Índex de Desenvolupament Humà:
Mozambican es troba al lloc 172 (de 177) en la llista d'Índex de Desenvolupament Humà.
SIDA :
La incidència mitjana de la SIDA és de 16,2%. En regions concretes, especialment al sud, aquesta xifra s’eleva fins gairebé el 25%. S'estima que al país hi ha prop d'1.400.000 persones que viuen amb VIH/SIDA: 529.000 homes, 779.000 dones i 68.000 menors.


PROJECTES AMB LA COL·LABORACIÓ DE CREU ROJA

1_Suport integral a persones i famílies afectades per la VIH/SIDA

Lloc:
Districte de Massinga (prov. Inhambane), Catembe i Districte 4 (Maputo Ciutat)



El present projecte pretén contribuir a la millora integral de la qualitat i condicions de vida d'aquelles persones afectades per el VIH / SIDA, mitjançant un suport directe en tres grans àrees:

1.- La formació en la seva cura als familiars i l’atenció domiciliària a 150 malalts per part de la xarxa de voluntariat en cures domiciliàries de la Cruz Vermelha Moçambicana (CVM).

2.- L'enfortiment de l’autonomia, capacitat de resolució de problemes, autoestima i combat a l’estigma i a la discriminació de les persones afectades pel VIH/SIDA a través de la creació de 7 grups de suport i autoajuda, degudament actius, capacitats i organitzats.

3.- La creació de petits projectes productius de generació de renda que faciliti l’autosostenibilitat de les altres accions del projecte i una millora de les condicions materials de vida de les persones afectades pel VIH / SIDA.


Aquest project es pot executar gràcies al suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Campanya Rosa Solidària de Sant Feliu de Guíxols, l’empresa Abertis, els ajuntaments d’Abrera, d’Arbúcies, de Badalona, d’Esparreguera, de Manresa, del Prat de Llobregat, de Rubí, de Sant Sadurní d’Anoia, de Viladecans i fons propis de Creu Roja a Catalunya.


2_Programa integral de salut comunitària: millora de les capacitats comunitàries en salut, social, VIH-SIDA i generació d’ingressos

Lloc :
districtes de Massinga i Morrumbene (prov. Inhambane)



El present programa pretén enfortir les capacitats comunitàries en aspectes relacionats amb la salut i el benestar mitjançant la implicació de la pròpia població en el treball en les àrees de salut comunitària, VIH/SIDA, protecció i suport a les persones que viuen en situació de vulnerabilitat i activitats de generació d’ingressos i seguretat alimentària.

El programa es desenvolupa en 3 etapes :

En primer lloc, formació dels membres actius i influents de la comunitat, voluntaris i altra població amb capacitat de difusió i aplicació de bones pràctiques en matèries relacionades amb la salut comunitària, VIH/SIDA, àrea social i seguretat alimentària.

Posteriorment, realització per part de les persones formades, amb el suport dels tècnics de la Creu Roja, d’activitats de salut primària basades en la comunitat com ara visites domiciliàries, cloració d’aigua, atenció bàsica i primers auxilis i seguretat alimentària de les poblacions més desafavorides.

Finalment, realització d'un procés de millora de les infraestructures comunitàries, tant en l’àmbit de millora de l’organització com en les de salut i aigua i sanejament en benefici de tota la comunitat.


Aquest projecte es pot executar gràcies al suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Campanya Rosa Solidària de Sant Feliu de Guíxols, l’empresa Abertis, els ajuntaments d’Abrera, d’Arbúcies, de Badalona, d’Esparreguera, de Manresa, del Prat de Llobregat, de Rubí, de Sant Sadurní d’Anoia, de Viladecans i fons propis de Creu Roja a Catalunya.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada